Sevinç Çokum’la Söyleşi

Türkçe Eğitimi Bölüm başkanı Doç. Dr. Bayram Baş, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslihan Karakuş ve 3. sınıf  öğrencilerinden Merve Kılıç, Kübra Şahin, Nilgün Demir, Şükran Esatoğlu ve Ayşegül Arslan'ın düzenlemiş olduğu  “Sevinç Çokum’la Söyleşi” programı, 1 Nisan 2015 tarihinde  Eğitim Fakültesi’nde bulunan Yunus Emre Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Sevinç Çokum’un hayatının ve edebi şahsiyetinin tanıtıldığı kısa bir belgesel ile başlayan program, Çokum’un hayatından kesitler sunan fotoğraf gösterimi ile devam etti. Daha sonra sahneye davet edilen yazar, deneyimlerini gençlerle paylaştığı keyifli bir sohbet sonrasında öğrencilerin yönelttiği soruları cevapladı. Çokum’un, sohbet sırasında Kırım’dan ve Kırım halkına olan sevgisinden bahsederken sözünü ettiği Puşkin’in “Bahçesaray Çeşmesi” şiiri, Türkçe Eğitimi Bölümü 3. Sınıf öğrencisi olan Şükran Esatoğlu tarafından seslendirilmesiyle program sona erdi. Program sonunda öğrencilerin kitaplarını imzalayan Sevinç Çokum’un öğrencilerle fotoğraf çektirmesi ile an ölümsüzleştirildi.