YTÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler ve Türkçe Bölümü Öğrenci Temsilcisi Seçimi

YTÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler ve Türkçe Bölümü 2016-2017 öğretim yılı Öğrenci Temsilcisi Seçimi 24.10.2016 – 02.11.2016 tarihleri arasında YTÜ Öğrenci Konseyi Yönergesine uygun olarak yapılacaktır.

Sosyal Bilimler ve Türkçe Bölümü Lisansüstü programları öğrencileri (Tezli/Tezsiz YL - Doktora), öğrenci temsilciliği seçiminde oy kullanabilirler.

Seçim Takvimi aşağıdaki gibidir:

24 - 27.10.2016 – Aday başvurularının alınması (Sosyal bilimler Türkçe Eğitimi Bölümü Sekreterliği)

28.10.2016 – Adayların İlan Edilmesi - (Yakup GÜNAY - Muhammed Ali POLAT - A. Rabia AÇIKGÖZ)

28 - 30.10.2016 – Aday Tanıtımı Süreci

Seçim 09.11.2016 tarihinde yapılacaktır. (AZ 11 Seminer Salonu)

İlgili yönergeye göre adaylık kriterleri ilgili yönergede aşağıdaki gibi düzenlenmiştir:

Öğrenci Temsilci Adaylarında Aranacak Nitelikler:

Madde 7- Öğrenci temsilciliklerine aday olacak öğrencilerde aşağıdaki şartlar aranır:

a) İlgili Fakülte, Enstitü, Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulunun kayıtlı öğrencisi olması,

b) Siyasi parti organlarında üye veya görevli olmaması,

c) Yükseköğretim kurumundan uzaklaştırılmasını gerektiren yüz kızartıcı bir suç işlememiş olması,

d) Seçimin yapıldığı dönemde kayıt dondurmamış olması,

e) Seçimin yapıldığı dönem başı itibariyle, önlisans ve lisans programlarında kayıtlı öğrenciler için ağırlıklı genel not ortalaması en az 2.0, lisansüstü programlarda kayıtlı öğrenciler için ağırlıklı genel not ortalaması en az 2.3 olan başarılı bir öğrenci olması (lisans ve önlisans 1. sınıf öğrencileri ile yabancı dil hazırlık öğretiminde kayıtlı öğrenciler için bu şart aranmaz.)

f) Seçim tarihinde, kayıtlı bulundukları programın normal öğrencilik süresini aşmamış olması.

Çift anadal öğrencileri kayıtlı bulundukları 1.lisans programlarında seçime katılırlar.

Özel öğrenci statüsünde YTÜ’den ders alan başka yükseköğretim kurumu öğrencileri seçimlere katılamazlar.”