Türkçe Eğitimi ABD Ders Seçimlerinde Dikkat Edilecek Hususlar

• 1. sınıf derslerini alttan alacak lisans öğrencilerimiz programda sarı ile işaretlenmiş ve eski müfredat diye belirtilmiş eski kodlu dersleri seçeceklerdir. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İngilizce 1, Genel Kültür Seçmeli 2 dersleri ve alttan alınacak Bilişim Teknolojileri dersi online; diğer tüm dersler yüzyüze yapılacaktır.
  • Lisansüstü derslerde kontenjanı dolan dersler için kontenjanlar artırılmayacaktır.
  • Tezli yüksek lisans programlarında yalnızca Araştırma Yöntemleri ve Bilimsel Etik ve Seminer dersleri zorunludur. Geri kalan dersler seçmeli derslerdir.
  • Doktora ve tezli yüksek lisans programlarındaki seminer derslerini yalnızca 2. döneminde olan öğrencilerimiz seçecektir.
  • Tezsiz yüksek lisans programları paket program olduğundan tüm dersleri seçmek zorunludur. Yalnızca Dönem Projesi derslerini 2. döneminde olan öğrencilerimiz seçecektir.
  • Dönem projeleri tüm hocalarımıza eşit sayıda dağıtıldığından bu derslerde de kontenjan artırımı yapılmayacaktır.
  • Lisansüstü programlardaki tüm dersler yüzyüze yapılmaktadır.
  • Ders seçiminde yaşadığınız problemler Arş. Gör. Nil Danışmaz'a nilucz9063@gmail.com adresinden mail yoluyla ulaşabilirsiniz.